Risk assessment


Home
Up

Građevinski klaster DUNĐER je kao pokrovitelj organizovao workshop na temu „RISK ASSESSMENT u građevinarstvu, iskustva iz SAD“. Gost profesor je bio Prof. Dr. Ivan Damnjanović sa Univerziteta Texas, Austin, USA.

Prof. Dr. Ivan Damnjanovic

sastanak sa predstavnicima fakulteta

Otvaranje Workshopa

predstavnici investitora

prezentacija iskustava iz SAD

diskusija

razgovori u pauzi

gosti iz SAD-a

 

Program workshopa                      

Prezentacija sa workshopa       

Workshopu su prisustvovali predstavnici Fakulteta zaštite na radu, Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, istraživačke organizacije CPE, kao i predstavnici najvećih investitorskih kompanija u DUNĐERU. Predstavnici lokalne samouprave, nevladinog sektora i bankari, iako su bili pozvani nisu se, na žalost, odazvali pozivu, tako da je izostala ona treća strana koja je neophodna za okruglim stolom da bi se ostvarilo bilo kakvo partnerstvo između javnog i privatnog sektora, o čemu je na ovom workshopu bilo dosta govora.

Predstavnici investitora su oštro kritikovali nedavnu izjavu Ministra Milutina Mrkonjića, po kojoj bi cena kvadratnog metra u novogradnji iznosila između 400 i 600 eura što se smatra neekonomskom, damping cenom, i što se u ovom kriznom trenutku može protumačiti jedino kao predizborni marketing i populističko podilaženje biračima. Razlog je vrlo jasan: mnogo ugovorenih i započetih a nedovršenih objekata bi moglo ovakvom odlukom da dovede investitora do bankrota. Umesto damping cena rešenje bi bilo da se cena kvadratnog metra prema kupcu, subvencionira od strane države a ne da se nelojalnom konkurencijom guši jedina grana privrede koja još uvek pokušava da radi a to je građevinarstvo.

Biografija Prof. Dr. Ivan Damnjanović

Ivan D. Damnjanivic, Ph.D.

Assistant Professor

Department of Civil Engineering

Texas A&M University

CE/TTI 705-C

College Station

TX 77843-3136

Phone: (979) 862-6616

idamnjanovic@civil.tamu.edu

HOME

RESEARCH GROUP

TEACHING

ENGINEERING PROJECT MANAGEMENT CERTIFICATE

LINKS

PERSONAL

Profile

Dr. Damnjanovic joined Texas A&M University in August 2006 as an Assistant Professor in the Civil Engineering Department. Ivan’s research is in the area of project development, finance and management focusing on analytical models to support decision-making. He is currently investigating project complexities in context of the emerging sustainability goals: financial feasability, energy conservation, environmental protection, and natural hazadrs mitigation.

Education

Ph.D. Universitu of Texas at Austin, 2006

Dipl-Ing. University of Nis, Serbia, 2000

Position Announcements

Applications for Ph.D. student researchers in civil engineering will be considered. You must pursue a Ph.D. degree in Civil Engineering.To apply, send your resume in a pdf format via email to Dr. Damnjanovic and apply to the Texas A&M graduate program.


Home | OSNIVAČI | Kontakt | BIOTOKSINOMER | ODBORI | CILJEVI | AKTIVNOSTI | ŠIFRE DELATNOSTI

 Copyright by CPE
For problems or questions regarding this web contact [klasterdundjer@yahoo.com]
Last updated: 08/27/12.